Att få barnen att hjälpa till hemma

Med ett hushåll på sex personer så blir det mängder med disk, tvätt, stök, matlagning, matinköp, slänga återvinning, och saker som hamnar på fel plats. Det är nästan bara jag som plockar undan. Maken jobbar mycket och gör så gott han kan varje kväll, men eftersom jag är hemma mer så blir det naturligt att jag plockar och städar mer. Vi har under lång tid försökt få barnen delaktiga i hushållsarbetet. Jag ändrar taktik efter några veckor när de inte hjälper till som jag tänkt. Jag tjatar och tjatar..skäller, hotar, ger positiv förstärkning om vartannat. Nu har vi gjort listor som ska följas dag för dag. Bara för att upptäcka att de inte gör sina daglia sysslor ändå. Då ritade jag ett mer roligt schema med bilder som de skulle kryssa över när de gjort sin syssla, men inte heller det funkar tillfredsställande. Och då blir det avdrag på veckopengen.. Nån som har nåt bra tips? Vad fungerar?

Dagis



Minsta sonen är nyss lämnad på dagis efter en kort cykeltur med igelkotten i famnen!.
Det här är första veckan som han går 15 timmar, eftersom jag nu är arbetslös. Det känns ganska konstigt att ha 5 timmar alldeles för mig själv. Är ju ganska lyxigt faktiskt, att hinna göra klart det man håller på med utan att bli avbruten!

Snart knäpp av sömnbrist

Ja det är bara att inse att här hemma är det fullständigt kaos på nätterna. Sonen är snart 2 år och borde sova hela nätter sedan länge. Men isället för att bli bättre så har det senaste månaderna blivit värre och värre..Vad gör man? Jag är ett vrak, som försöker hålla skenet, och humöret uppe, så gott det nu går.

Son nr 1 var ett "anna wahlgren" barn, och det funkade mycket bra med vanor och med sömnen.
Son nr 2 hängde bara med och strulade lång tid på nätterna tills vi runt året inte stod ut längre utan genomförde en "kur". Han sov efter det mycket bättre, men inte helt bra förrän knappt ett år senare.

Och nu det alltså son nr 3 som härjar värre än värst. Eller får han som han vill, härjar han inte alls. Får han inte som han vill så är det kaos. Vi har försökt att bryta den onda vanan vid två tillfällen, men efter 3 veckor utan gott resultat har vi gett upp och fallit tillbaka i de gamla vanorna.

Jag blir snart knäpp, min man blir knäpp av sömnbrist och våra andra barn är ledsna för att deras föräldrar är så trötta och sura varenda dag!

Det är dax för en förändring till nånting bättre, men jag vet bara inte hur och vad vi ska göra!

Härliga höst



I söndags var det underbart höstväder ute! Vi tillbringade hela dagen med att fixa till på tomten. Plockade ner äpplen, rensade i rabatterna, och tog undan leksaker för vintern.



På vårt uthus sitter en väderpinne, som pekar uppåt vid vackert väder och nedåt när det är mulet ute.
Den har suttit på samma ställe i mer än 50 år men fungerar fortfarande lika bra!

Ekologiskt

Jag har lång tid tänkt på att handla kravmärkt/ekologisk mat, förbrukningsartiklar och hygienartiklar och handlar det så mycket det går och så mycket ekonomin tillåter.
Det har däremot varit ganska svårt att hitta snygga ekologiska kläder, men utbudet blir ju hela tiden bättre.
Nu har jag beställt en blus från Prana i ekologisk bomull. Jag hoppas den är lika fin som på bilden!


Köksvy

Jag har alltid önskat mig ett stort ljust kök med fönster över diskbänken. Nu har vi det, och det är faktiskt mycket trevligare att stå och laga mat och att ta reda på disk när man samtidigt kan titta ut genom fönstret!

Vårat köksfönster med mårbackapelargon, som fortfarande blommar en hel massa..

Välkommen till min nya blogg!

Jag byter från min gamla blogg och kommer nu att blogga här istället.
Hoppas ni vill kika in och ta del av min vardag och mina funderingar.

RSS 2.0